S-au ars cu tigari de sarbatori


Intră acum și în grupul de

Trecerea dintre ani nu va fi la fel de frumoasă pentru nu mai puţin de 3 angajaţi ai IJPF Suceava. Acestora li se alătură şi două persoane fizice care s-au ocupat cu contrabanda de ţigări, dar care acum au intrat în atenţia organelor de ordine şi vor trebui să răspundă în faţa legii după ce au fost prinşi.

Cei doi suceveni sunt învinuiţi că au introdus în ţară prin punctul de trecere al frontierei din Vicovu de Sus, două autoturisme burduşite cu ţigări de provenienţă ucraineană şi nu mai puţin de 320 de sticle de votcă, pentru care nu deţineau acte în regulă. În total, valoarea prejudiciului calculat se ridică la suma de aproximativ 25.000 de lei la care se adaugă “avantajul personal primit de complici”. Trecerea ţigărilor şi a băuturii pregătite pentru comercializarea pe piaţa neagră a fost favorizată de trei dintre angajaţii Vămii care au intrat în vizorul DNA – Serviciul Teritorial Suceava.

În urma cercetărilor efectuate s-a dispus ca pentru cei trei angajaţi, un controlor vamal – principal şi doi funcţionari publici din cadrul IJPF Suceava să se deschidă dosar penal care a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Rădăuţi.

Cei trei se fac vinovaţi de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, fals intelectual în scopul ascunderii comiterii infracţiunilor de abuz şi complicitate.

Dacă sunt găsiţi vinovaţi cei trei riscă sancţiuni materiale şi disciplinare ce pot duce până la excluderea din servicu.


Intră acum și în grupul de