Acasă Actualitate DSP Suceava propune CJSU Suceava măsuri suplimentare în municipiul Suceava: Purtatul măștii...

DSP Suceava propune CJSU Suceava măsuri suplimentare în municipiul Suceava: Purtatul măștii în raza a 100 de metri a unităților de învățământ și în zonele aglomerate, restricționarea activității restaurantelor și cafenelelor, suspendarea pentru două săptămâni a spectacolelor, concertelor și a activității cinematografelor


Intră acum și în grupul de

Direcția de Sănătate Publică Suceava a transmis CJSU Suceava un nou set de măsuri de prevenire a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus pentru municipiul Suceava între care obligativitatea purtării măștilor de protecție în zone publice, suspendarea activității cinematografelor și suspendarea spectacolelor, dar și restricționarea activității restaurantelor și cafenelelor din interiorul unităților de cazare doar pentru clienții cazați.

Propunerea urmează să fie discutată, vineri, în ședința CJSU Suceava împreună cu propuneri de măsuri suplimentare pentru alte 11 localități sucevene.



Potrivit propunerii, purtatul măștii de protecție devine obligatorie în municipiul Suceava la o sută de metri în jurul unităților școlare, respectiv grădinițe, școli, licee, universitate.

Totodată, se propune instituirea obligativității purtării măștii de protecție în spații aglomerate, respectiv piețe agroalimentare, bazar, stații de transport public, peroanele gărilor, spații de agrement și obiective turistice.

DSP Suceava propune și intensificarea verificărilor în piețe, târguri, mijloace de transport în comun, sau în perimetrul unităților școlare.

Primăria Suceava va fi obligată să suplimenteze cu 20 de autobuze în vederea evitării aglomerării.

Va fi suspendată timp de două săptămâni activitatea instituțiilor care organizează spectacole și concerte, dar și a cinematografelor timp de două săptămâni.

Mai mult, activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul unităților de cazare de pe raza municipiului Suceava va fi permisă doar pentru clienții cazați.

Rata de infectare în municipiul Suceava era joi de 1,56 la mia de locuitori.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version