Focar de infecție cu noul coronavirus la o casă de tip familial și un centru de zi ale unei fundații din Suceava: 19 persoane infectate, toate fără simptome


Intră acum și în grupul de

Un focar de infecții cu noul coronavirus a fost înregistrat la o fundație din Suceava, fiind confirmate 19 cazuri de infectări la beneficiari și angajați dintr-o casă de tip familial și de la un centru de zi.

În total, casa de tip familial are un efectiv de 21 de persoane, dintre care 14 beneficiari- toți copii- și șapte angajați.

DSP Suceava precizează că toți vor fi evaluați clinic și paraclinic în cursul zilei de vineri, 9 octombrie la UPU Suceava, urmând a se stabili ulterior măsuri adaptate recomandărilor medicale.

Alte cinci persoane pozitive, toți angajați, au fost depistate la un centru zi de recuperare al fundației  din Suceava.

Centrul are un efectiv de 12 angajați, care asigură servicii socio-medicale de zi pentru 80 de copii.

În aceste condiții, conducerea fundației a suspendat activitatea centrului până la sfârșitul lunii octombrie, iar DSP Suceava va efectua dezinfecția generală în locațiile menționate.

Reprezentanți ai fundației au declarat pentru News Bucovina că aceste cazuri s-au depistat după ce întregul personal și beneficiarii au fost testați pentru infecția cu noul coronavirus.

„Toți sunt asimptomatici”, a precizat sursa citată care a menționat că nu a fost stabilită sursa infectării în condițiile în care niciunul nu a prezentat simptome, iar toate spațiile au fost dezifectate în permanență.

Copiii din casa de tip familial și angajații sunt monitorizați permanent de un medic.


Intră acum și în grupul de