DSP Suceava: Un student, șapte elevi și trei cadre didactice din învățământul preuniversitar, confirmate în ultimele 24 de ore cu infecții cu SARS-CoV-2


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat vineri, pentru NewsBucovina, că în ultimele 24 de ore, în urma testării RT-PCR, un student, șapte elevi și trei cadre didactice din învățământul preuniversitar sucevean au fost confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2.

Băncilă a spus că un tânăr din Suceava, student la Universitatea “Al.I. Cuza” Iași, asimptomatic, care și-a efectuat testul RT-PCR în vederea cazării în cămin, a fost confirmat cu noul coronavirus și se află în izolare la domiciliu.

Ea a precizat că în rândul elevilor s-au înregistrat șapte cazuri de Covid 19, iar dintre acestea cinci la elevi de la Școala Gimnaziala nr 1 Suceava, unitate școlară intrată în scenariul roșu începând din 9 octombrie, unul la un elev al Școlii Generale nr 4  din Rădăuți, iar un altul la un elev al Școlii Gimnaziale Bucșoaia.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a menționat că în rândul angajaților din învățământul preuniversitar s-au mai confirmat trei cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, fiind vorba de un cadru didactic de la Colegiul Național Militar “Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, un cadru didactic de la Școala Gimnazială “Mandache Leocov” din Prelipca și un cadru didactic de la Școala Generală nr 11 Suceava


Intră acum și în grupul de