12 angajați ai RAR Suceava, confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2. Cauza principală o constituie nerespectarea de persoanele care se adresează instituției a obligației purtării măștii de protecție sau a păstrării distanței fizice


Intră acum și în grupul de

Un număr de 12 angajați ai reprezentanției Suceava a Registrului Auto Român au fost confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2, iar în ciuda acțiunilor de dezinfecție efectuate în instituție, infecțiile s-au răspândit ca urmare a nerespectării de public a măsurilor impuse de autorități.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a precizat că la Registrul Auto Român-reprezentanța Suceava, dintr-un efectiv de 29 de angajați, 12 sunt pozitivi.

Ea a arătat că au fost testați 27 dintre angajați din care pentru 12 s-a confirmat infecția cu SARS-CoV-2 și pentru 14 nu, iar pentru o persoană proba este în lucru.

Alte două angajate ale reprezentanței sunt la domiciliu în concediu medical și nu au fost testate.

RAR Suceava a arătat că s-au efectuat dezinfecții multiple cu o firmă specializată și că  va fi adus personal de specialitate din alte județe.

Băncilă a precizat că din ancheta epidemiologică derulată au reieșit deficiențe de respectare de public a regulilor de purtare a măștii de protecție sau de respectare a distanțării fizice. În următoarea perioadă sunt necesare implementarea unor măsuri clare de delimitare a circuitului publicului în interiorul instituției, de evitare a aglomerării spațiilor închise și de impunere a portului măștii de protecție, a mai spus purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de