Aproape 300 mc de material lemnos confiscat de polițiști în urma a 75 controale în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a organizat, în perioada 1-8 octombrie, o amplă acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor silvice în județul Suceava.

Potrivit IPJ Suceava, polițiștii au executate 75 de controale la nivel județean, în urma cărora au fost aplicate 77 de amenzi în valoare de 54.730 lei.

Tot în cadrul acțiunii, polițiștii au constatat cinci infracţiuni şi au confiscat 297,67 mc material lemnos, în valoare de 63.500 lei.

Cea mai mare cantitate confiscată provine de la un transport ilegal de lemne, depistat miercuri, pe raza municipiului Vatra Dornei.

Concret, polițiștii au oprit pentru un control o autoutilitară cu semiremorcă, condusă de un bărbat din comuna Dorna Candrenilor. El transporta, conform avizelor de însoţire, cantitatea de 45,6 mc lemn rotund de esenţă rășinoase.

Astfel, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, societatea emitentă a emis avizele de însoţire dintr-un alt punct de încărcare decât cel prevăzut în cele două avize de însoţire a materialului lemnos.

Pe lângă asta, inventarierea încărcăturii a arătat că, de fapt, în vehicul erau 44,51 mc lemn rotund de esenţă rășinoase.

Prin urmare, polițiștii au aplicat o amendă de 10.000 lei, iar materialul lemnos, în valoare de 12.952 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Dorna Candrenilor.


Intră acum și în grupul de