Produse de post expirate, in magazinele din judet


Intră acum și în grupul de

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a desfăşurat în această perioadă acţiuni de control privind calitatea şi modul de comercializare, etichetare, prezentare şi publicitate a produselor de post. Astfel, au fost controlaţi 28 de operatori economici la 27 dintre ei fiind găsite abateri.

„Abaterile constau în depăşirea datei durabiliăţii minimale-termen de valabiltate la produse ca tocană de legume, rahat, soiai, lipsă etichetă cu elemente de identificare şi caracterizare. Astfel, unii comercializau produse de post pe care le ambalau în pungi din polietilena fără a aplica şi eticheta cu elementele de identificare şi caracterizare. S-a mai găsit la comercializare produse, respectiv pate vegetal cu măsline, ciuperci sau ardei la care în lista ingredientelor nu era specificat procentual conţinutul acestor adaosuri. De asemenea, lipseau traducerile în limba română a elementelor de caracterizare şi identificare sau nu erau afişate preţurile”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul adjunct coordonator al CJPC Suceava, Elena Oanea.

Acesta a precizat că în urma controalelor s-au dispus şi măsuri de oprire de la comercializare a 563 Kg produse în valoare de 33.785 lei.

Au fost aplicat un număr de 26 sancţiuni contravenţionale dintre care 4 avertismente şi 22 amenzi în valoare de 65.000 lei.


Intră acum și în grupul de