Concert de Craciun la Humor


Intră acum și în grupul de

Sala Mare a Primăriei din oraşul Gura Humorului a găzduit, duminică, Concertul de Crăciun. Invitaţi la concert au fost 130 de persoane care au colaborat cu Primăria şi care în anul 2009 au oferit suport în demersurile şi proiectele administraţiei locale: directorii unităţilor de învăţământ , directori de la Bibliotecă şi de la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, de la Casa de Cultură, Best Western Bucovina, patronii firmelor care îşi desfăşoară activitatea în oraş, alţi invitaţi de seamă.

Primul moment al serii a reprezentat o surpriză totală pentru cei prezenţi, corul bărbătesc Lira, sub îndrumarea prof. Sever Dumitrache de la „Colegiul de Artă” din Suceava, humorean care nu a uitat niciodată unde şi-a început activitatea, a încântat publicul cu colinde. Momentul a fost deosebit prin faptul că membrii corului reprezintă cel puţin trei generaţii ale oraşului nostru care au dorit să se implice şi să participe la repetiţii cu seriozitate şi cu dăruire.

În continuare a avut loc un momentul de înaltă virtuozitate susţinut de violonistul Cristi Milici, cel care se ocupă de toţi elevii care doresc să îmbrăţişeze acest instrument, la Casa de Cultură din Gura Humorului unde este şi referent.

„Colegiul de Artă” din Suceava a oferit momente de trăire unică prin prezenţa la concert a grupului folk Simbol. „Invitaţi pentru a doua oară la Humor, componenţii grupului au făcut să vibrăm în aşteptarea Crăciunului iar interpretarea lor de înaltă ţinută ne-a oferit câteva minute de muzică bună. Fete şi băieţi cu voci şi cu un talent adevărat au ţinut invitaţii cu respiraţia tăiată şi chiar au implicat publicul care a simţit nevoia să cânte şi să aplaude odată cu ei. Grupul folk Simbol constituie într-adevăr un simbol al “Colegiului de Artă”, al tot ceea ce înseamnă artă reală.
Chitară clasică a urmat, Alhambra, un grup de dăruiţi interpreţi, foşti elevi ai “Colegiului de Artă” din Suceava, actuali dascăli care ne-au purtat de la Preclasicism la muzica modernă şi ne-au transpus într-o atmosferă de înălţătoare trăire”, precizează profesor Cîmpan Brînduşa Luminiţa, Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

Corul Primavera al Fundaţiei umanitare FAM din Gura Humorului, premiat la festivaluri de muzică în Europa şi participant la concursuri de interpretare corală, a reuşit să apropie publicul şi mai mult de Crăciun prin colindele. „Corul are doar eleve în componenţă, eleve de la Colegiul “Alexandru cel Bun”, eleve actuale sau care au absolvit deja dar au simţit nevoia să se alăture noilor membre din nou şi să susţină un moment de puternică emoţie. Doamna profesoară Doina Beleca ştie să le facă să rezoneze iar colindele lor nu sunt dintre cele cunoscute, sunt dintre cele dificile, cântate pe voci şi cu mesaj adânc. Partea finală a concertului a adus toţi participanţii la Concertul de Crăciun împreună în faţa publicului şi cu toţii, aceştia şi invitaţii au cântat un “La Mulţi Ani ”sonor şi emoţionant”, menţionează profesor Cîmpan Brînduşa Luminiţa, Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului

Un pahar de şampanie şi discuţiile de după concert au însemnat pentru mulţi dintre cei prezenţi o reîntâlnire cu vechi şi urări pentru anul care vine. „Aşa cum sublinia şi domnul profesor Sever Dumitrache, Gura Humorului prin primarul de suflet Marius Ioan Ursaciuc ”a fost şi va fi mereu deschis spre cultură şi artă” iar Primăria oraşului Gura Humorului nu a uitat niciodată să-şi cinstească cetăţenii, oricât de grele au fost vremurile”, a încheiat profesorul Cîmpan Brînduşa Luminiţa.


Intră acum și în grupul de