Urmările reintroducerii restricțiilor la Suceava: Mai multe autobuze pe rute, și mai multe controale, plus sprijin pentru angajații care au rămas fără loc de muncă


Intră acum și în grupul de

După cum am menționat anterior, în municipiul Suceava, dar și în alte șapte localități din județ au fost reintroduse restricțiile în contextul Covid-19.

Astfel, în conformitate cu deciziile CJSU, Primăria municipiului Suceava va suplimenta numărul mijloacelor de transport în comun cu 20 de autobuze în vederea evitării supraaglomentării persoanelor în interiorul acestora, respectiv pentru asigurarea normelor de distanțare socială.

Pe lângă asta, structurile județene aparținând Ministerului Afacerilor Interne, Direcția de Sănătate Publică Suceava, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, Inspectoratul Teritorial în Muncă Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava vor intensifica activitățile de control în piețe, târguri, mijloace de transport în comun și perimetrele unităților şcolare, conform atribuțiilor stabile de legislația incidentă prevenirii și gestionării riscului epidemiologic.

Totodată, angajații afectați de restrângerea activității operatorilor economici și a unităților cultural-artistice vor beneficia de măsurile de sprijin potrivit O.U.G. nr. 120/2020 privind instituirea unor măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

De menționat că reluarea activităților restricționate va fi posibilă doar după ce rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile va fi mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori.


Intră acum și în grupul de