CJSU: Restaurantele, cafenelele, sălile cu jocuri de noroc, sălile de cinema și teatru din Suceava și alte șapte localități, închise din cauza numărului mare de cazuri active de Covid-19. Primarul Ion Lungu a fost de acord cu măsurile propuse


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât, în cadrul ședinței din data de 9 octombrie, ca toate localurile din Suceava să își suspende activitatea începând cu 10 octombrie.

Potrivit Prefecturii Suceava, deciziile luate de CJSU au la bază propunerile formulate de către specialiștii DSP Suceava.

Concret, în municipiul Suceava se suspendă activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor.

Aceeași măsură se aplică, potrivit CJSU, și în cazul localităților Bălcăuți, Calafindești, Fundu Moldovei, Grănicești, Ipotești, Pojorâta și Todirești, unde incidența cazurilor de Covid-19 este de asemenea peste 1.5 la mia de locuitori.

Pe lângă asta, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare se suspendă atât în Suceava, cât și în toate celelalte localități menționate, cu excepția activităților pe care agenții economici le desfăşoară pentru clienți cazați în aceste unități de cazare.

Mai mult decât atât, în localitățile menționate, se suspendă și activitatea sălilor de cinema și teatru.

De menționat că potrivit deciziei CJSU, în intervalul orar 07:45 – 20:30, de luni până vineri, în toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 50 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învâțâmânt din Suceava și localitățile menționate, purtarea mijloacelor individuale de protecție (mască de protecție etc.) este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Un detaliu important e că primăriile localităților menționate au fost obligate să marcheze fiecare cale de acces (bulevarde, străzi, alei etc.) la unităților de învățământ. Astfel, se vor afișa în locuri vizibile un semn distinctiv pentru delimitarea spațiilor publice deschise aflate pe o rază de 50 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ.

Tot CJSU a hotărât că se suspendă și activitatea sălilor cu jocurile de noroc, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, unde activitatea se va derula cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară.

Potrivit Prefecturii Suceava, Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a fost prezent la ședința CJSU și a fost de acord cu măsurile propuse de Direcția de Sănătate Publică Suceava și a asigurat că municipalitatea va sprijini autoritățile cu atribuții specifice în aplicarea acestora.


Intră acum și în grupul de