Scădere ușoară a numărului de cazuri active de Covid -19 în județul Suceava: 722 de cazuri în evoluție și incidență cumulată de infectare de 0,94 la mia de locuitori. Prefectul de Suceava face apel la respectarea măsurilor de protecție sanitară


Intră acum și în grupul de

Numărul de cazuri active de Covid-19 în județul Suceava a scăzut ușor, de sâmbătă până duminică, de la 724 la 722 de cazuri, iar incidența cumulată de infectare a scăzut de la 0,95 la mie la 0,94 la mie, potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 25 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 24 au câte un caz în evoluție, 36 au sub cinci cazuri în evoluție, 15 au sub zece cazuri în evoluție iar 14 au peste zece cazuri în evoluție.

Duminică se aflau în carantină 467 de persoane, iar în izolare la domiciliu se aflau 290 de persoane.

În  cursul zilei de sâmbătă polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse 588  persoane. 

De asemenea,  au fost verificate 151 societăți comerciale. 

Au fost aplicate 109 sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.500 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a făcut din nou apel la respectarea regulilor de protecție sanitară.

„Facem un apel către cetățenii județului Suceava la respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi a restricţiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, în vederea ridicării măsurilor suplimentare și revenirea cât mai curând la o activitate normală în comunitate”, se arată în comunicatul Prefecturii Suceava.


Intră acum și în grupul de