IPS Calinic Botoșăneanul dezminte existența unor divergențe cu PS Damaschin Dorneanul: Personal, îi rog pe „semănătorii de zâzanii” să fie responsabili atunci când fac afirmații


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic Botoșăneanul, a dezmințit, printr-un comunicat de presă, existența unor divergențe cu episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, PS Damaschin Dorneanul.

Vă prezentăm integral comunicatul semnat de IPS Calinic.

„Întrucât de la venirea mea ca episcop titular al acestei eparhii, unii dintre credincioşi avansează ipoteze şi comentarii rău-intenţionate, care dezinformează opinia publică, Vă fac cunoscut că Preasfinţia Sa Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, se bucură de toată libertatea în a-şi organiza programul fără îngrădire, fie cel liturgic, fie cel de birou, încredinţându-i-se, totodată, coordonarea Sectorului Învăţământ şi misiune, fără vreo interdicţie în a interveni şi în gestionarea activităţii celorlalte sectoare. De altfel, după ce am fost instalat, i-am şi spus: „Comportă-te ca un chiriarh!”

Totodată, Vă fac cunoscut că, pe lângă cele enumerate, Preasfinţia Sa a avut, are şi va avea libertatea de a face cunoscute pe paginile oficiale ale Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor programul liturgic, predicile, articolele, activităţile etc., de a-și tipări cărţile la Editura Crimca a Arhiepiscopiei şi de a-și împlini nestingherit lucrarea pentru care a fost chemat.

Faptul că uneori agenda ierarhului nu este publicată pe site-ul Arhiepiscopiei, ori nu slujeşte la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, ori nu este prezent la anumite evenimente nu înseamnă nicidecum că au apărut divergenţe între ierarhi.

Aşadar, personal, îi rog pe „semănătorii de zâzanii” să fie responsabili atunci când fac afirmaţii pentru că, dacă îşi asumă statutul de creştini, ar trebui să ştie că pe unde iese cuvântul, le va ieşi şi sufletul. Însuşi Mântuitorul ne-a avertizat: „Vai omului aceluia prin care vine sminteala” (Matei 18, 7). Să auzim de bine!”


Intră acum și în grupul de