Primarul Ion Lungu: „2009, cel mai bun an de dupa Revolutie pentru municipiul Suceava” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Administraţia publică locală suceveană încheie în ton optimist anul 2009.
Chiar dacă a fost unul afectat de criza financiară, conducerea Primăriei spune că acest an a fost unul dintre cele mai bune, chiar poate cel mai bun an pentru municipiul reşedinţă de judeţ de după Revoluţie. Primarul Ion Lungu a făcut referire în acest sens la proiectele care au fost demarate pe raza Sucevei precum şi la cele începute în anii trecuţi şi continuate acum.

“Este anul în care au continuat marile proiecte începute în oraş şi au fost demarate şi alte proiecte importante. Doar în 2009 a fost făcută recepţia pentru lucrări în valoare de peste 50 de milioane de euro. Oraşul este într-o etapă de reconstrucţie a infrastructurii”, a declarat Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri.

Printre realizări conducerea administrativă a ţinut să amintească de aprobarea Planului de dezvoltare a municipiului Suceava în cadrul proiectului “Suceava – pol de dezvoltare urbană”, în valoare de peste 22 de milioane de euro, programul de creştere a performanţei energetice a blocurilor de locuinţe unde au fost cuprinse 16 imobile pentru care s-au plătit circa 42 de miliarde de lei vechi, programul ISPA de modernizare a infrastructurii de apă şi canalizare precum şi lucrările de reabilitare a reţelelor termice. Ion Lungu nu s-a sfiit să-şi facă şi autocritica spunând că “din păcate sunt şi nerealizări dacă ne referim numai la realizarea unei gropi ecologice în apropierea municipiului Suceava sau a programului de asfaltare a arterelor de circulaţie din oraş”, dar a amintit că şi anul viitor lucrările continuă, iar punctele rămase restante vor fi prioritare în activitatea conducerii administrative.


Intră acum și în grupul de