Presedintele CJ Suceava: „Anul 2009 a fost anul proiectelor europene” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Anul proiectelor europene. Astfel a apreciat preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, anul care tocmai se încheie, arătând că în 2009, în judeţul Suceava au fost începute sau executate proiecte în valoare de 300 de milioane de euro. „Dacă anul 2009 a fost anul proiectelor europene, anul 2010 va fi anul proiectelor de dezvoltare rurală”, a spus şeful deliberativului judeţean, menţionând că în judeţ au fost constituite deja şase Grupuri de Acţiune Locală (GAL) ce vor promova proiecte de dezvoltare prin programul LEADER.

Potrivit acestuia, în 2009 au fost investiţi 35 de milioane de euro în modernizarea a 23 de drumuri judeţene totalizând 230 de kilometri, iar alte zece milioane de euro au fost investiţi în pietruirea şi asfaltarea a 43 de drumuri locale, pe o distanţă de 100 de kilometri. El a mai arătat că în ceea ce priveşte investiţiile în alimentări cu apă şi canalizare au fost începute în judeţ 73 de proiecte în valoare de 17 milioane de euro şi că au fost depuse de asemenea 40 de proiecte pentru construcţia de săli de sport, 12 fiind în execuţie valoarea lor atingând 11 milioane de euro.

Totodată, în judeţul Suceava se află în execuţie şase cămine culturale, investiţii în valoare de 1,8 milioane de euro, 18 baze sportive cu o valoare de cinci milioane de euro, precum şi opt parcuri cu o valoare de 1,2 milioane de euro.

Flutur a subliniat că în acest an au fost aprobate şase proiecte pentru împăduriri de terenuri cu fonduri de la Fondul de Mediu, în valoare de 1,2 milioane de euro.

Preşedintele CJ Suceava a mai spus că pentru proiectul privind managementul deşeurilor în valoare de 52 de milioane de euro urmează să fie organizată licitaţia de execuţie, urmând să fie organizată licitaţia de proiectare şi apoi de execuţie şi pentru proiectul judeţean de alimentări cu apă, în valoare de 120 de milioane de euro, ce va fi finanţat prin Programul Operaţional Sectorial.


Intră acum și în grupul de