Cod portocaliu de vânt puternic în zona de munte a județului Suceava și cod galben de ploi abundente în tot județul. Vântul va sufla și cu 120-130 km/h


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o avertizare cod portocaliu de vânt puternic pentru zona de munte înaltă a județului Suceava valabil de la ora 12:00 până la ora 21:00.

ANM arată că în intervalul menționat, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu viteze la rafală de peste 120…130 km/h.

Meteorologii au emis și o avertizare cod galben de vânt valabil de marți 13 octombrie, ora 21:00 – miercuri 14 octombrie, ora 18:00.În intervalul menționat, în zona Munților Apuseni și în Carpații Orientali vântul va sufla tare, cu viteze ce vor depăși 90…100 km/h. În Maramureș, cea mai mare parte a Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei, temporar vor fi intensificări, cu rafale în general de 55…65 km.

Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55…65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…85 km/h.

Meteorologii au emis și un cod galben de vânt și ploi abundente pentru întreg județul Suceava.

Potrivit ANM, de marți de la ora 10:00 și până la ora 21:00,  vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 90…100 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali.

 În cea mai mare parte a țării temporar va ploua.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Meterologii notează că vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.


Intră acum și în grupul de