Grănicești: Polițiștii au tras focuri de avertisment pentru a calma un tânăr băut și violent care a aruncat o piatră în autospeciala polițiștilor. Acesta era nemulțumit că polițiștii au oprit un autoturism care circula fără plăcuța de înmatriculare și bara de protecție din față


Intră acum și în grupul de

Un incident violent cu implicarea polițiștilor a avut loc, în noaptea de 11/12 octombrie, în satul Slobozia Sucevei, comuna Grănicești.

Inițial, o patrulă de poliția a observat un autoturism Audi A4 cu nr. de înmatriculare de Marea Britanie, care circula neavând montate atât bara de protecție față, cât și plăcuța de înmatriculare.

Polițiștii au încercat să oprească mașina menționată, moment în care șoferul a oprit în dreptul unei locuințe situate în apropierea unui magazin. Apoi, conducătorul auto a fugit în curtea locuinței și în același timp a blocat autoturismul.

La scurt timp, din casă a ieșit un tânăr, care a declarat că nu cunoaște a cui este autoturismul din fața porții locuinței sale și nu a văzut persoana care a intrat în curtea sa.

În același timp, dinspre magazinul menționat, un grup de tineri au început să strige înspre agenții de poliție, să le adreseze cuvinte și expresii jignitoare.

În aceste condiții, polițiștii s-au apropiat de magazinul în cauză, iar un localnic (21 ani), care este fiul proprietarului magazinului, fiind băut, a început să devină agresiv verbal față de agenții de poliție, amenințându-i cu acte de violență din cauza că aceștia au oprit autoturismul menționat.

Întrucât tânărul nu s-a liniștit, agenții de poliție l-au somat să înceteze scandalul însă acesta a luat din curte o piatră pe care a aruncat-o înspre agenții de poliție. Polițiștii au reușit să se ferească însă piatra aruncată a lovit geamul autospecialei, fisurând parbrizul în partea dreaptă. Agenții de poliție nu au fost loviți.

Prin urmare, șeful de post de la Postul de Poliție Comunal Mușenița a folosit armamentul din dotare, executând două focuri de avertisment în plan vertical. Apoi, tânărul a fost imobilizat în forță, el fiind reținut pentru 24 de ore.

Totodată, în cursul zilei de 13 octombrie, tânărul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării măsurii controlului judiciar.      


Intră acum și în grupul de