Un medic și o asistentă medicală din sectorul Covid al SJU Suceava, infectați cu noul coronavirus, dar în afara unității spitalicești


Intră acum și în grupul de

Dr. Dana Costea din cadrul DSP Suceava a declarat, marți, că un medic și o asistentă medicală din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava sunt confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2.

Costea a spus în cadrul unei conferințe de presă organizată la Prefectura Suceava că ambii nu au luat boala din spital, deși lucrează amândoi în sectorul Covid, ci din afara unității spitalicești și nu au contacți în cadrul spitalului.

Astfel, în cazul medicului, se pare că acesta a contactat virusul de la muncitorii care i-au efectuat lucrări de amenajare în locuință.

Conferinta de presa

Alexandru Moldovan sustine o conferinta de presa

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 12 octombrie 2020

Asistenta medicală nu are însă nicio bănuială privind locul unde s-ar fi putut infecta, cel mai probabil fiind din piață unde a făcut cumpărături.

Dana Costea a subliniat că ambele cadre medicale cunosc foarte bine măsurile de protecție, iar medicul este cunoscut că nici nu mănâncă în spital pentru a nu-și da jos echipamentul de protecție.


Intră acum și în grupul de