Cercetătorul sucevean Radu Ciornei vrea să inițieze în Parlament o lege prin care persoanele care suferă de reacții post-vaccinare severe să fie compensate de stat


Intră acum și în grupul de

Candidatul USR-PLUS Suceava pentru Camera Deputaților, cerecetătorul sucevean dr. Radu Ciornei, a anunțat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că primul său proiect de lege va fi cel de compensare a persoanelor ce suferă de reacții post vaccinare severe.

El a spus că în campania sa electorală va prezenta oferta sa care se bazează pe profesionalism și exepriență.

Ciornei a recunoscut că la alegerle locale scorul obținut de USR-PLUS în județul Suceava a fost slab.

„Pentru noi a fost un rezultat neașteptat de slab”, a spus Ciornei.

El a arătat că USR-PLUS are 55 de consilieri locali, trei primari, va avea și viceprimari, dar că nu a intrat în Consiliul Județean Suceava.

„Nu ne așteptam să nu intrăm în Consiliul Județean. A fost o surpriză. Se pare că electoratul nu a apreciat foarte mult oferta noastră, așteptându-se la oameni mai tineri, iar aceasta este o realitate”, a spus candidatul USR PLUS.

El a menționat că s-au făcut analize și acest mesaj a fost luat mult mai în serios, lucru pe care a fost făcut acum la selecția candidaților pentru alegerile parlamentare.

Astfel, el este primul pe lista pentru Camera Deputaților, iar, la Senat, pe primul loc este George Mândruță, militar de carieră, cu experiență internațională, la fel ca și el, e un om întors în țară ca să pună umărul.

USR Suceava se ”bate” la Camera Deputaților

USR Suceava l-a desemnat pe Radu Ciornei să candideze pe primul loc pentru Camera Deputaților – LIVE, Subiectul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 12 octombrie 2020

„Oferta mea este profesionalismul și competența. Eu vreau să duc competența mea în Parlament și să particip în Comisia de sănătate să ajut să facem niște legi, să luăm decizii bune”, a spus Ciornei.

El a recunoscut că până acum oamenii au fost înspăimântați de deciziile Grupului de Comunicare Strategică

„Vreau să fac o lege de compensare a persoanelor ce suferă de reacții post vaccinare severe. Acesta este visul meu. Există acel 1 la 10.000, 1 la 100.000 care suferă o complicație post vaccinare severă. Acesta este prețul pe care îl plătim ca să ne vaccinăm”, a spus cercetătorul sucevean.

El a menționat că acum urmează să fie vaccinați toți pentru Covid-19 după ce va veni vaccinul.

„Există acele foarte rare complicații în care omul are niște sechele grave, iar statul trebuie să intervină, să-i asigure îngrijiri medicale de calitate și să-i asigure și viața după aceea și, dacă este minor, să asigure și sprijin pentru familie”, a spus Radu Ciornei.

El a mai declarat că va susține și revenirea la alegeri locale în două tururi de scrutin, care este o prioritate și tăierea pensiilor speciale pentru aleșii publici.

„Dacă intru în Parlament să îmi tai propria pensie specială”, a anunțat Ciornei.

El estimează că viitoarea guvernare va fi asigurată de USR și PNL.


Intră acum și în grupul de