Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a făcut un apel sucevenilor la responsabilitate și respectarea măsurilor de protecție sanitară: Putem opri valul doi al pandemiei în județul Suceava și să nu mai trăim perioada prin care am trecut în primăvară


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a făcut, marți, un apel sucevenilor pentru a adopta o atitudine responsabilă astfel încât valul al doilea al pandemiei Covid-19 să nu afecteze județul Suceava așa cum a făcut-o primul val în primăvară când județul a fost cel mai afectat de măsuri restrictive.

„Cred cu tărie că acesta este un moment crucial pentru județul Suceava. Datele statistice comunicate oficial de INSP arată că nu suntem un județ care ridică, momentan, probleme deosebite în contextul pandemic. Suntem undeva pe finalul clasamentului în ceea ce privește incidența la mia de locuitori. Cred că prin adoptarea unei atitudini responsabile la nivelul nostru, al tuturor, putem să oprim valul doi al pandemiei în județul Suceava”, a spus Moldovan.

El a subliniat că atunci când face apel și spune „noi toți”, înseamnă toți, de la administrație publică, agenți economici, societate civilă, la simplii cetățeni.

„Nu trebuie să ajungem la situația prin care am trecut, din păcate, în primăvară. Carantina este acea măsură, cum spun specialiștii, acea pilulă atomică în stoparea unei epidemii. Noi am simțit această pilulă amară. Haideți să nu o mai luăm încă odată”, a spus Moldovan.

„Apelul meu este unul din inimă. Priviți-l ca un strigăt de deznădejde, o rugăminte”, a continuat prefectul.

El a precizat că și colegii săi de la instituții cu responsabilități, de la cadrele medicale, de la SJU Suceava, de la Spitalul Rădăuți, de la DSP Suceava, de la instituții din MAI, au făcut în mod constant apeluri la responsabilitate, la minimă luciditate, la omenie din partea conjudețenilor noștri.

Conferinta de presa

Alexandru Moldovan sustine o conferinta de presa

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 12 octombrie 2020

„Am luat o pastilă amară în primăvara asta, dar să fim sinceri și să recunoaștem că la cel moment nici la nivel mondial, nici național, nici noi nu știam foarte multe despre acest nou coronavirus. Nu aveam echipamente de protecție suficiente, nu aveam medicamentație, iar dacă le aveam nu se știa în ce magazie erau ținute. Acesta este un adevăr trist. Nu erau suficiente trasee epidemiologice fixate. Între timp, toate aceste lucruri s-au schimbat”, a spus Moldovan.

Prefectul a menționat că urmărește cu atenție toate raportările trimise de SJU Suceava, iar astăzi sunt spitalizați 569 de pacienți, 153 Covid, 304 non Covid, 112 pacienți în zona tampon și sunt paturi libere, 63 în zona Covid, 209 în zona non Covid și 86 în zona tampon, iar la ATI mai sunt 4 patru libere pentru zona Covid, unul pentru zona non-Covid, existând și un număr total de 19 ventilatoare disponibile.

„Nu-mi doresc să trăiți acele discuții cu conducerea SJU Suceava în care, dimineața, la nivelul județului Suceava nu mai aveam locuri libere la ATI”, a spus Moldovan.

El consideră că stă în puterea tuturor să nu se mai apeleze la măsuri restrictive.


Intră acum și în grupul de