Marţi 13 – Ziua Informării Preventive. ISU Suceava îndeamnă sucevenii să descarce aplicația DSU pentru a ști cum să facă față situațiilor de urgență


Intră acum și în grupul de

Multe dintre efectele unor situații de urgență pot fi limitate sau chiar eliminate dacă vă informați la timp și să știți cum să acționați corect, susține purtător de cuvânt al ISU Suceava, Lt. Alin Găleată.

Astfel, începând cu anul 2011, IGSU s-a raliat iniţiativei desfășurată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi – 13 este marcată Ziua informării Preventive.

Derulată sub sloganul „Acasă în siguranță”, activitatea urmărește conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor privind apărarea împotriva incendiilor în locuința proprie, cât și ce i-ar putea salva pe timpul nopții în cazul producerii unui incendiu (dotarea locuințelor cu detectoare de fum autonome și stingătoare de incendiu), explică Lt. Alin Găleată.

Potrivit sursei citate, campaniile derulate urmăresc implementarea obiectivelor parteneriatului „Împreună pentru Siguranţă” încheiat între IGSU şi E.ON, respectiv Delgaz Grid, orientate spre dezvoltarea comportamentului preventiv şi a atitudinii proactive în rândul comunităţii, în special pentru reducerea semnificativă a numărului victimelor în cazul incendiilor la locuințe și altor situații de urgență.

De asemenea, tot astăzi, 13 octombrie, este marcată și Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor moment de readucere în atenție modul în care comunităţile din întreaga lume depun eforturi pentru reducerea expunerii la dezastre şi conştientizarea importanței gestionării tipurilor de risc.

Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor a fost instituită în 1989, la iniţiativa Adunării Generale a Naţiunilor Unite pentru promovarea unei culturi globale de sensibilizare a riscurilor şi de reducere a dezastrelor.

Sursa citată arată că destinată creșterii gradului de conştientizare la nivel mondial privind acţiunile, politicile şi practicile adoptate pentru reducerea expunerii la dezastre la nivel comunitar, această zi contribuie la salvarea oamenilor și a bunurilor acestora.

Multe persoane asociază ziua de marți, numărul 13 și pisica neagră cu ghinionul! Noi credem că „ghinionul” poate fi prevenit!, a subliniat Alin Găleată.

Pentru mai multe informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență accesați portalul Fii pregătit sau descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore.


Intră acum și în grupul de