Gheata nu mai da batai de cap autoritatilor, insa zapada da din nou emotii

Aglomerările de gheţuri formate pe râul Bistriţa în zona localităţii sucevene Argestru sunt dislocate atât mecanic cât şi prin detonare, iar în urma acestor acţiuni nivelul râului scade, a declarat prefectul de Suceava, Sorin Popescu.

Prefectul județului Suceava a mai spus că sloiurile de gheaţă de pe râul Bistriţa din zona localităţii Argestru au fost rupte atât prin dinamitare cât şi mecanic, iar nivelul râului a scăzut.

„În urma intervenţiilor pentru dislocarea aglomerărilor de gheţuri nivelul apei a scăzut şi continuă să scadă, iar gheaţa se dispersează”, a mai spus prefectul județului.
El a menţionat că şi sloiul de gheaţă desprins dimineaţa din zona Argestru şi care se îndrepta spre localităţi din judeţul Neamţ s-a mai spart pe parcurs şi se dispersează.

Autorităţile sucevene au decis, sâmbătă, să dinamiteze aglomerările de gheţuri formate pe râul Bistriţa în zona localităţii sucevene Argestru pentru a se evita producerea de inundaţii.

Prefectul de Suceava a arătat că s-a luat această decizie în condiţiile în care pentru duminică au fost anunţate ninsori în zona de munte.
Sorin Popescu a mai declarat că autorităţile sucevene sunt în continuare în alertă în zona râului Bistriţa pentru a acţiona imediat în condiţiile în care se formează aglomerări de sloiuri de gheaţă ce pot conduce la producerea de inundaţii.

loading...