Localitatea suceveana Argestru sub ape, dupa ce gheata a facut legea in zona


Intră acum și în grupul de

Opt curţi şi trei beciuri ale unor gospodării din localitatea suceveană Argestru au fost inundate sâmbătă după amiaza după ce un sloi de gheaţă de pe râul Bistriţa a format un efect de baraj în dreptul unui pod în condiţiile în care în zonă a plouat destul de mult, iar nivelul apei a crescut considerabil.

Prefectul județului Suceava, Sorin Arcadie Popoescu, a declarat că în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona Dornelor a plouat puternic, aproximativ 15 litri pe metrul pătrat, iar în aceste condiţii debitul râului Bistriţa a crescut şi a antrenat sloiuri de gheaţă.

Sâmbătă dimineaţa în jurul orei 6, în zona localităţii Argestru, un sloi de gheaţă de mai mari dimensiuni, care era monitorizat încă din ziua de miercuri, după ce se desprinsese din zona Cârlibaba şi se blocase la Argestru, s-a desprins din nou şi a ajuns în dreptul unui pod unde s-a blocat şi a determinat un efect de baraj, ceea ce a dus la inundarea a opt gospodării şi a trei beciuri situate în afara locuinţelor.

Persoanele din zonă au fost alertate şi au ieşit în şosea, iar echipe de intervenţie locale au reuşit în 40 de minute să disloce acest sloi, după care nivelul apei a scăzut.
Prefectul județului a mai spus că acest sloi de gheaţă a scăzut la jumătate faţă de dimensiunile pe care le avea miercuri, când s-a desprins din zona Cărlibaba şi este mai mic decât cel care s-a desprins joi din zona Crucea.

„Monitorizăm continuu topirea acestor gheţuri şi pe traseu, până în judeţul Neamţ, fiecare comitet local pentru situaţii de urgenţă se află în dispozitiv”, a ținut să menționeze prefectul județului, Sorin Popescu.


Intră acum și în grupul de