VIDEO// Cms. șef Ionuț Epureanu vorbește de momente semi-jenante pentru polițiștii care verifică respectarea normelor de protecție în restaurante: Nu e ușor să scoți din sală 44 de oameni care au încă tortul neterminat, sau să faci pe copoiul culinar să verifici câte meniuri s-au servit la o nuntă


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, a declarat, marți, într-o conferință de presă organizată la Prefectura Suceava că nu este ușor pentru polițiștii care sunt puși să intervină să verifice respectarea normelor privind organizarea de evenimente în restaurante.

Doar în ultimul week-end au fost amendate patru unități economice, iar o unitate economică a fost închisă total până la plecarea ultimului participant din incinta respectivă întrucât se afla pe raza municipiului Suceava care intrase deja sub incidența hotărârii CJSU Suceava de suspendare a activităților unităților de alimentație publică.

„Să scoți dintr-o sală 44 de oameni care sărbătoresc un majorat, să vezi copii, să-ți retrăiești uneori copilăria și să-ți amintești de momentele frumoase pe care tu le-ai avut, să vezi că oamenii nu au terminat tortul nu e chiar ușor, dar s-a întâmplat”,a  spus Epureanu.

El a menționat că s-a aplicat și sancțiunea contravențională stabilită de 2000 de lei.

Conferinta de presa

Alexandru Moldovan sustine o conferinta de presa

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 12 octombrie 2020

Comisarul șef de poliție sucevean a mai arătat că astfel de lucruri se întâmplă și că există uneori rumoare sau circulă în spațiul public informații privind organizarea de evenimente cu sute de participanți.

Epureanu a exemplificat și cu o nuntă programată în municipiul Suceava și mutată în Fălticeni în 24 de ore și organizată cu respecarea legii cu oameni care au venit din Marea Britanie.

El a spus că la nuntă au venit 38 de oameni care și-au plătit 200 de lire testul Covid fiecare și care au înțeles că trebuie respectată legea în România.

„Culmea, au înțeles ei, invitații din Marea Britanie”, a spus comisarul șef de poliție.

„Au găsit posibilitatea asta. Și-au împuținat numărul de nuntași, au găsit o locație care să le permită respectarea legii”, a adăugat Epureanu.

Comisarul șef de poliție sucevean a mai arătat că de la începutul stării de alertă au fost sancționați 44 de agenți economici cu peste 100.000 de lei, 23 de sancțiuni în valoare de 44.000 de lei fiind acordate într-un areal gestionat de membrii aceleiași familii.

El a spus că unii încearcă eludarea legii din diferite motive și a subliniat că astfel de evenimente pot fi organizate la interior cu 50 de persoane și cu maximum 100 de persoane la exterior dacă sunt respectate și celelalte reguli.

„Sunt situații ingrate când mergi la un astfel de eveniment social și găsești că toată lumea, 60-70 de persoane, sunt în afara locației unde se organizează. Încep momente semi-jenante în care te duci prin restaurant sau prin bucătărie să vezi dacă au fost anumite meniuri care au fost servite la interior. Ajungi ca polițist, ca agent de aplicare a legii, să faci astfel de activități de copoi culinar, să vezi cam cum s-a săvârșit actul contravențional. E greu, dar reușim”,a mai declarat comisar șef Ionuț Epureanu.


Intră acum și în grupul de