Rata de infectare cu SARS-CoV-2 în municipiul Suceava a ajuns la 2,4 la mia de locuitori. Viceprimarul Lucian Harșovschi anunță că se vor relua acțiunile de dezinfecție în spațiile publice dacă rata de infectare crește


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a anunțat că se continuă acțiunile de igienizare și dezinfecție a platformelor moderne de colectare a deșeurilor în scopul prevenirii și combaterii infecției cu SARS-CoV-2.

El a explicat că operațiunile au două componente principale, respectiv igienizarea și dezinfecția containerelor la interior, cu ajutorul unei mașini speciale cu pompă tip vidanjă care golește levigatul și igienizarea și dezinfecția containerelor la exterior precum și a platformelor din jurul containerelor, cu o mașină cu abur de înaltă presiune.

„Se spală și se igienizează exteriorul containerelor și pavelele platformei din jurul containerelor, de asemenea, se dezinfectează exteriorul containerelor, capacele, mânerele, platformele din jurul acestora. Aceste activități au o frecvență zilnică pentru fiecare punct de colectare în parte”, a spus Harșovschi.

El a spus că în municipiul Suceava indicele de infectare a ajuns, miercuri, la 2,4 la mia de locuitori.

„Dacă situația o va cere, iar indicele de infectare va crește, vom relua și operațiunile de dezinfecție în spațiile publice”, a menționat viceprimarul.


Intră acum și în grupul de