Patru studenţi ai USV, cinci elevi şi cinci profesori din învăţământul preuniversitar sucevean, confirmaţi cu SARS-CoV-2


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina, că în ultimele 24 de ore au fost confirmate patru cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 în rândul unor studenţi ai Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, câte cinci cazuri în rândul elevilor şi al profesorilor.

Băncilă a spus că din cei patru studenţi confirmaţi cu SARS-CoV-2, doi sunt de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, un student de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării şi unul de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative.

Ea a precizat că în rândul  cadrelor didactice s-au înregistrat cinci cazuri de COVID-19, din care unul la un profesor din Gura Humorului care predă la Şcoala din Poiana Micului, la un profesor din Sadova care predă la Şcoala Gimnazială nr. 3 Câmpulung Moldovenesc, doi profesori, soţ şi soţie, care predau la o şcoală din Vama, dar şi la o şcoală din Capu Câmpului, precum şi un profesor de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Rădăuţi.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a menţionat că în ultimele 24 de ore alte cinci cazuri au fost confirmate în rândul elevilor, respectiv o elevă de la Şcoala Gimnazială nr. 6 Suceava, un elev de la Şcoala nr. 3 Suceava, o elevă de la Colegiul Tehnic Rădăuţi şi doi elevi de la Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

(LB)


Intră acum și în grupul de