Șoferul care s-a răsturnat cu mașina și a rămas blocat la Brodina era băut și circula pe un drum amenajat pe un teren cu fânețe. Polițiștii au întocmit dosar penal


Intră acum și în grupul de

Bărbatul care a fost salvat, joi noaptea, în urma unei intervenții complicate a pompierilor militari din Vicovu de Sus, era băut.

Amintim că acesta s-a răsturnat cu mașina pe un drum de munte din Brodina, rămânând blocat. Zona respectivă era inaccesibilă autospecialelor pompierilor, astfel încât salvatorii și accesoriile aferente au fost transportate până la locul accidentului de către polițiștii de frontieră.

Așa dar, pe lângă cele menționate, s-a stabilit că bărbatul este din municipiul Galați. El circula pe raza satului Cununschi, comuna Brodina, pe un teren cu fânețe ce aparține unui localnic.

Din relatările bărbatului, el nu a observat o pantă pe care a urcat-o, moment în care a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, răsturnându-se pe o parte, rămânând în autoturism, încarcerat.

Bărbatul a fost extras și transportat cu autospeciala din cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră Brodina până la autospeciala SMURD, de unde acesta a fot preluat și transportat la Spitalul Municipal Rădăuți. El a fost diagnosticat cu „traumatism coloană cervicală”.

Totodată, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă” și au urmează să stabilească dacă drumul respectiv este unul public deschis circulației autovehiculelor sau nu, iar în funcție de asta s-ar putea extinde cercetările.


Intră acum și în grupul de