CJSU Suceava: În municipiul Suceava transmisia comunitară a infecției cu SARS -CoV-2 este extinsă și se estimează o creștere a numărului de noi infectări. Obligația purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise din municipiu intră în vigoare de sâmbătă dimineața


Intră acum și în grupul de

CJSU Suceava a decis, vineri, la propunerea Primăriei Suceava, obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să asigure nasul și gura, pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise din municipiul Suceava, indiferent de tipul sau natura acestora, începând cu data de 17.10.2020, ora 08:00.

Totodată a fost prezentată membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Suceava analiza specialiștilor de la nivelul Direcției de Sănătate Publică Suceava, realizată în contextul epidemiologic actual.

Incidența numărului de cazuri cumulat la 14 zile raportată la 1000 de locuitori.

               Pentru acest calcul a fost luată în considerare populația rezidentă în municipiul Suceava, și anume 124.589 locuitori.

               Pentru data de 16 octombrie 2020 la nivelul municipiului Suceava, acest indicator este de 2,504, ceea ce înseamnă, potrivit analizei D.S.P. Suceava, că ne desparte de scenariul roșu un număr de 61 de cazuri.

Totodată, se observă o creștere accelerată a acestui indicator după data de 05 octombrie 2020.

               În ceea ce privește numărul bazal de reproducere acesta se situează în jurul valorii de 1.19, ceea ce înseamnă transmisie comunitară extinsă:

               Simularea realizată pentru săptămâna următoare (violet) arată o tendință de creștere a numărului de cazuri la nivelului municipiului Suceava, iar numărul bazal de reproducere este constant în jurul valorii de 1,19.


Intră acum și în grupul de