Primarul Ion Lungu avertizează că municipiul Suceava e la un pas de scenariul roșu și cere respectarea măsurilor sanitare și amenzi acolo unde acestea sunt sfidate//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a solicitat, miercuri, sucevenilor să respecte măsurile de protecție sanitară pentru a limita răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus, arătând că municipiul Suceava se apropie de scenariul roșu cu peste 3 cazuri de persoane infectate la mia de locuitori.

„Dragi suceveni, din păcate trebuie să ducem un război nemilos cu acest coronavirus. Noi am câștigat o bătălie în primăvară când am reușit să ieșim din carantină”, a declarat Lungu.

El a amintit că atunci, într-o lună de zile, s-a redus rata de infectare de la 9,87 la mie la 1, 87 la mie în 13 mai și s-a reușit ieșirea din carantină.

„Din păcate, suntem la un pas de a intra din nou în scenariul roșu”, a spus primarul.

El a arătat că acest scenariu roșu intră în vigoare de la 3 cazuri la mia de locuitori, iar acum sunt 2,52 de cazuri la mia de locuitori fără focarele de infecție și 2,76 la mie cu tot cu focare de infecție.

„Vă rog să fim solidari, să facem tot ce putem să limităm răspândirea acestui virus”, a spus Lungu.

El a amintit că Primăria Suceava a solicitat și CJSU Suceava a aprobat obligativitatea purtării măștii în toate spațiile deschise sau închise, aglomerate sau neaglomerate.

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 20 octombrie 2020

Lungu a făcut un apel celor care fac controale să fie foarte exigenți, foarte fermi și acolo unde se sfidează măsurile, oamenii să fie amendați.

„Este un lucru prea serios. Aici discutăm de sănătatea sucevenilor, de viața sucevenilor”, a subliniat Lungu.

El a amintit că este o presiune pe SJU Suceava, pe cadrele medicale care se luptă de șapte luni de zile, iar prin măsurile luate se dorește ridicarea aceastei presiuni de pe Spitalul județean, de pe cadrele medicale.

„Sunt convins că așa cum am reușit în primăvară, vom reuși și în toamnă. Îmi doresc să avem un sfârșit de an liniștit, de sărbători liniștite în orașul nostru”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de