Acasă Actualitate Politist injurat de un scandalagiu

Politist injurat de un scandalagiu


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Brodina s-a ales cu un dosar penal în care este cercetat pentru patru infracţiuni, printre care şi ultraj. Potrivit IPJ Suceava, sâmbătă, la ora 00.14, un agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Brodina, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a folosit armamentul din dotare, după ce a fost sesizat prin intermediul „SNUAU 112”, despre faptul că P. Vasile, de 42 ani, din localitate, a produs mai multe avarii unui autoturism condus P. Mărioara, de 30 ani, localnică, şi a ameninţat-o cu acte de violenţă.

Astfel, R. Valentin, de 42 ani, localnic, după ce a făcut curăţenie la restaurantul al cărui administrator este, însoţit de P. Mărioara, s-au deplasat spre domiciliu în autoturismul proprietate.



În timp ce se deplasau pe DJ 209G, în dreptul unei fabrici de cherestea din Brodina, P. Vasile, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducea din sens opus un autoturism de teren, i-a oprit în trafic prin blocarea drumului.
Suspectul a coborât din maşină, a ameninţat-o pe P. Mărioara, apoi cu piciorul a avariat aripa stânga faţă a autoturismului şi cu bolovani a fisurat parbrizul în 3 locuri.

P. Mărioara a apelat „SNUAU 112” şi a reuşit să plece, dar P. Vasile a trecut la urmărirea acestora, până la intersecţia DJ 209G şi 176, când P. Mărioara a virat stânga, iar suspectul şi-a continuat deplasarea înainte până la un magazin de pe raza localităţii, al cărui administrator este R. Valentin, unde a distrus prin spargere 4 geamuri.

În jurul orei 00.30, în timp ce un agent de poliţie discuta cu reclamanţii despre incident, pe DJ 209G, în apropierea sediului postului de poliţie, P. Vasile s-a întors cu autoturismul, a oprit în faţa barului aparţinând aceleiaşi societăţi administrată de R. Valentin, a coborât din autoturism şi a distrus prin lovire cu piciorul 3 geamuri ale barului.

Agentul de poliţie i-a solicitat lui P. Vasile să înceteze şi să-l însoţească la sediul poliţie, dar acesta i-a adresat cuvinte jignitoare şi vulgare, a refuzat să facă acest lucru, s-a urcat în autoturism şi a plecat. În aceste împrejurări, având în vedere faptul ca P. Vasile aflat la volanul autoturismului se afla în stare de ebrietate, după comiterea mai multor infracţiuni şi existând posibilitatea să comită alte infracţiuni la regimul circulaţiei sau de altă natură, agentul de poliţie a executat două focuri de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare.

Întrucât scandalagiul nu s-a supus somaţiilor, continuându-şi deplasarea, poliţistul a făcut din nou uz de armă, executând alte patru focuri de armă în direcţia pneului de la roata dreaptă spate a autoturismului, dar P. Vasile şi-a continuat deplasarea cu autoturismul, fără să poată a fi reţinut.

Lui P. Vasile s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ameninţare”, „distrugere”, „ultraj contra bunelor moravuri” şi „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului”, cauza urmând sa fie soluţionată procedural.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version