Aproape 100 de dosare depuse la DSP Suceava de candidați care vor să participe la concursul de rezidențiat pentru medicină, medicină dentară și farmacie


Intră acum și în grupul de

Aproape 100 de dosare au fost depuse la Direcția de Sănătate Publică de către candidații care doresc să participe la Concursul de intrare în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, ce va fi organizat de Ministerul Sănătății în 15 noiembrie.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat miercuri, pentru NewsBucovina, că s-au înregistrat 99 de dosare de înscriere pentru Concursul de Rezidențiat pe loc și pe post, din care 40 pentru domeniul medicină, 38 pentru domeniul medicină dentară  și 21 pentru farmacie.

Concursul ar urma să se desfășoare în centrele universitare din Iași, București, Timișoara, Craiova, Cluj-Napoca și Târgu Mureș.

La acest concurs pot participa candidații care au obținut diploma de licență în profilul medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta, rezidenții aflați în pregătire, specialiștii care doresc să efectueze pregătire într-o altă specialitate, candidații care îndeplinesc condițiile privind cetățenia, respectiv care nu au îndeplinit vârsta standard de pensionare și au diploma de licența în profil medico-farmaceutic uman.

Dosarele candidaților au putut fi depuse până în data de 20 octombrie 2020.

Ministerul Sănătății va comunica universităților de medicină și farmacie numărul de candidați pentru fiecare domeniu din fiecare centru universitar menționat, iar listele cu candidații admiși în concurs, pe centre universitare, vor fi publicate pe site-ul rezidentiat.ro, în data de 29 octombrie 2020.

Conform metodologiei pentru desfășurarea Concursului de Rezidențiat, sesiunea 15 noiembrie 2020, concursul se desfășoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de 4 ore.


Intră acum și în grupul de