Muzeul de Istorie din Suceava ar putea deveni cel mai modern muzeu din Moldova (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Complexul Muzeal Bucovina (CMB) Suceava ar putea deveni cea mai modernă instituţie de profil din Moldova. Cel puţin aşa a declarat la început de an conducerea unităţii prin vocea directorului, Emil Ursu. De curând, Muzeul de Istorie a împlinit 110 ani de activitate, numărându-se printre cele mai longevive instituţii de acest gen din ţară. Tocmai de aceea, a fost depus un proiect de îmbunătăţire şi renovare a clădirii prin care se doreşte aducerea lui la standarde cât mai înalte.

În primă fază, proiectul de finanţare a lucrărilor a fost acceptat, acum aşteptându-se aprobarea finală şi virarea banilor necesari demarării lucrărilor. „Ne dorim cu ardoare finalizarea lucrărilor de restaurare a laboratorului zonal de restaurare, lucrări începute din 2008 şi refacerea clădirii principale. Dacă se aprobă proiectul, vom avea de-a face cu cel mai modern muzeu din Moldova”, ne-a declarat directorul CMB, Emil Ursu.

Lucrările de modernizare se vor derula în paralel cu lucrările de refacere a Cetăţii de Scaun a Sucevei, o dorinţă mai veche a autorităţilor care se confruntă cu diferite piedici financiare, dar pentru care în 2010 se vor aloca aproape 14 milioane de euro încercându-se astfel restaurarea în mare parte a emblemei istorice a judeţului Suceava şi a Moldovei.


Intră acum și în grupul de