Liderul grupului PSD din CJ Suceava i-a cerut lui Ludovic Orban să-și corecteze limbajul când se adresează cetățenilor indiferent de culoarea lor politică: Dreptul la opinie poate fi exprimat și civilizat


Intră acum și în grupul de

Liderul consilierilor județeni PSD Suceava Gheorghe Iacob, i-a reproșat premierului și liderului PNL, Ludovic Orban, limbajul folosit și i-a cerut acestuia să respecte cetățenii indiferent de culoarea lor politică.

„Vă rog să încercați să vă corectați vocabularul când vă adresați cetățenilor țării indiferent de culoarea politică”, a transmis Gheorghe Iacob premierului în discursul pe care l-a susținut în ședința de constituire a CJ Suceava.

Liderul grupului PSD i-a spus lui Orban că „dreptul la opinie poate fi exprimat și civilizat”.

El i-a reproșat că acesta folosește termeni precum „criminali, bolnavi mintali și altele” care nu îi fac cinste.

„Dacă vreți să fiți respectați și dumneavoastră trebuie să respectați cetățenii indiferent de culoarea lor politică, trebuie să respectați instituțiile țării, trebuie să respectați Constituția”, a spus Gheorghe Iacob.

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 22 octombrie 2020

El i-a transmis lui Orban să ia acest reproș ca un sfat deși știe că nu întotdeauna lui Orban îi plac sfaturile.

În replică, președintele Gheorghe Flutur, i-a spus lui Iacob că ar trebui ca fiecare să-și știe rostul și că nu era cazul să facă această remarcă.

„Eu cred că aici trebuie să ne știm rostul de Consiliu Județean, de administrare a județului. Dacă dorim să fim purtătorii de cuvânt ai partidelor pe care le reprezentăm despre termeni am și eu o recomandare: nu cred că se folosesc termeni la general, ci personal. Și dacă ne uităm, fără să fim de acord cu nu știu ce termeni, pe scena politică, cred că avem foarte multe de reparat în perioada următoare tocmai prin anumite derapaje care s-au întâmplat”, a spus Flutur.

În discursul pe care Ludovic Orban l-a susținut ulterior nu a făcut referire la reproșul adus de Gheorghe Iacob și a vorbit doar de proiectele pe care le are în vedere și în parteneriat cu CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de