Politistii de frontiera suceveni au confiscat tigari de 120 milioane lei vechi


Intră acum și în grupul de

Marţi şi miercuri, poliţiştii de frontieră suceveni au ridicat în vederea confiscării de la diferiţi cetăţeni ucraineni şi români, 2.249 pachete de ţigări în valoare de 12.075 lei, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din judeţul Suceava în vederea obţinerii de profit ilicit. Potrivit IJPF Suceava, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din P.T.F. Siret au depistat în autoturismul unui cetăţean din Dorohoi, 700 de pachete de ţigări marca „Vinchester” ce erau ascunse sub scaunele din faţă, sub preşurile din spate şi în portbagajul maşinii.

În dimineaţa zilei de 06.01.2010 la P.T.F. Siret, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca „Daewoo Espero”, C. Ilie, în vârstă de 43 de ani, domiciliat în oraşul Dorohoi.

După controlul documentelor de călătorie, s-a trecut la verificarea mijlocului de transport, ocazie cu care s-au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub scaunele din faţă, sub preşurile din spate şi în portbagajul autoturismului, un număr de 700 pachete de ţigări marca „Vinchester”, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 2940 lei, a fost reţinută în vederea confiscării de către autorităţile vamale, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Totodată, autoturismul marca „Daewoo Espero” a fost indisponibilizat, până la achitarea amenzii contravenţionale.

În aceeaşi zi, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca „ Volkswagen”, D. Marian, în vârstă de 28 de ani, domiciliat în municipiul Botoşani.

În urma controlului efectuat de către poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, s-au descoperit ascunse în bord, în portiere şi în semiaripile din spate ale autoturismului, un număr de 700 pachete de ţigări marca „Monte Carlo”, cu timbru R. Moldova.
Ţigările în valoare de 2.940 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către autorităţile vamale, iar şoferul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 5.000 lei.


Intră acum și în grupul de