Cercetat penal pentru permise de conducere contrafacute


Intră acum și în grupul de

La propunerea I.P.J. Suceava, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi a emis Ordonanţă de obligare de a nu părăsi localitatea de domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, faţă de H. Constantin de 26 ani, din localitatea Marginea. Acesta este cercetat pentru permise de conducere contrafăcute. Potrivit IPJ Suceava, tânărul din Marginea a comis infracţiunilor de „înşelăciune” şi „fals material în înscrisuri oficiale”.

În 2007, i-a indus în eroare pe O. Dan, de 42 ani, din comuna Horodnic de Jos şi G. Iulian de 36 ani din comuna Gălăneşti, cărora le-a promis că în schimbul sumelor de 1800, respectiv 1500 euro, le va obţine permise de conducere fără a susţine examene şi fără a plăti taxe.

În cursul aceluiaşi an a predat celor două părţi vătămate, două permise de conducere contrafăcute prin mijloace informatice şi listarea documentelor la o imprimantă color.

Documentele în cauză au fost ridicate de poliţişti în cursul anului 2008, iar primele cercetări au fost efectuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de „trafic de influenţă”, instituţie care a declinat competenţa de soluţionare în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Având în vedere faptul că suspectul călătoreşte în afara graniţelor ţării, existând riscul de a se sustrage cercetărilor, parchetul local a dispus măsura de interzicere a părăsirii localităţii de domiciliu timp e o lună.


Intră acum și în grupul de