Un hot de portofele a invocat boli mintale pentru a scapa de pedeapsa


Intră acum și în grupul de

Un oltean care a furat mai multe portofele va fi expertizat psihic în regim de urgenţă după ce a invocat boli mintale pentru a scăpa de pedeapsă. Potrivit IPJ Suceava marţi, a fost identificat şi reţinut R. Vasile, de 36 ani, din comuna Soparlita, judeţul Olt, în timp ce sustrăgea un portofel dintr-un birou amplasat în incinta unei instituţii publice din municipiul Suceava.

Prin acelaşi mod de operare acesta a sustras un portmoneu şi în ziua precedenta din biroul lui B. Elena, angajată în aceeaşi unitate, care a luat la cunoştinţa de comiterea faptei în 05.01.2010, de la poliţişti.

În cauza au fost întocmite dosare penale, iar în baza probatoriului administrat, cu ocazia prezentării la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, R. Vasile a invocat probleme psihice şi faptul că a fost internat în unităţi medicale de profil în anul 1992, motiv pentru care în vederea eliminării oricăror dubii, procurorul de caz a dispus internarea medicală a învinuitului în vederea efectuării unei expertize neuropsihiatrice.

Învinuitul a fost internat în secţia de neuropsihiatrie Burdujeni, urmând să fie expertizat în regim de urgenţă în 06.01.2010 pentru a se stabili dacă a avut discernământul păstrat în momentul comiterii faptelor, iar în funcţie de rezultat va fi prezentat Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de