Elevi ai Scolii Militare de Subofiteri Jandarmi Falticeni, in practica la IJJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Până pe data de 5 februarie, un număr de 28 de elevi, din care 3 fete şi 25 băieţi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, din anul II de studiu, desfăşoară un stagiu de practică în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava. „În primele două zile ale stagiului, elevii au urmat un program de acomodare cu specificul unităţii şi misiunile jandarmilor suceveni, ulterior fiind repartizaţi în cadrul structurilor de ordine şi siguranţă publică ale inspectoratului -detaşament mobil, posturi montane, grupe de supraveghere şi intervenţie, în localităţile Suceava, Fălticeni, Gura Humorului şi Rădăuţi. În perioada următoare, elevii vor executa misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice, fiind îndrumaţi de către jandarmi cu experienţă în activitatea profesională”, precizează purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava, căpitan Bogdan Cornaci.

Potrivit acestuia, stagiul de practică are un caracter practic-aplicativ, principalele modalităţi de pregătire fiind însuşirea modului de acţiune în cadrul elementelor de dispozitiv, studiul individual, participarea la toate misiunile de ordine publică, activităţile având ca scop aprofundarea şi consolidarea cunoştinţelor asimilate, formarea, dezvoltarea şi perfecţionarea deprinderilor practice.

„Viitorii jandarmi vor face parte din prima promoţie a Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, iar o parte dintre aceştia vor fi repartizaţi în vara acestui an la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava”, a mai menţionat căpitanul Cornaci.


Intră acum și în grupul de