Boboteaza la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Suceava

După rânduiala Bisericii Ortodoxe, la capela de la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, miercuri, 6 ianuarie, preotul militar al unităţii a oficiat Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, iar la slujbă au participat lucrători de la subunităţile din municipiul Suceava. De asemenea, a fost săvârşită Slujba Aghezmei Mari, la Crucea de gheaţă ridicată în curtea inspectoratului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, căpitan Bogdan Cornaci, în timpul desfăşurării manifestărilor religioase prilejuite de Sărbătoarea Botezului Domnului, un număr de 80 de jandarmi au asigurat măsurile de ordine publică în zona Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, a bisericii „Sfântul Apostol Andrei” din Suceava şi la lăcaşurile de cult din localităţile din judeţ unde funcţionează subunităţi de jandarmerie. Totodată, jandarmii au asigurat buna desfăşurare a spectacolului folcloric şi a slujbei religioase de Sfinţire a Crucii de gheaţă, evenimente organizate pe esplanada Casei de Cultură din municipiul Suceava.

Jandarmii au acţionat pentru protecţia participanţilor, prevenirea aglomerărilor de persoane şi a busculadelor în apropierea zonelor de distribuire a apei sfinţite, îndepărtarea persoanelor ce apelează la mila publicului şi a celor aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi pentru rezolvarea situaţiilor ce pot să apară pe timpul desfăşurării manifestărilor.

Căpitanul Cornaci precizează că, în timpul acestei misiuni nu s-au înregistrat fapte care să aducă atingere legilor şi normelor de convieţuire socială.

loading...