Bugetul municipiului ar putea fi adoptat in prima decada a lunii februarie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Imediat după aprobarea bugetului va trebui să organizăm urgent licitaţii ca să putem face investiţii în municipiu”, a declarat miercuri primarul Ion Lungu, care a apreciat că în prima decadă a lunii februarie va fi adoptat bugetul municipiului, urmând ca imediat să fie lansate procedurile de licitaţie pentru ca în luna aprilie să fie desemnate firmele ce vor executa lucrările.

El a arătat că vor trebui organizate licitaţii pentru cele cinci mari investiţii finanţate prin POR în cadrul proiectului în care Suceava este pol de dezvoltare urbană. Acest proiect, în valoare de 32, 4 milioane de euro, prevede printre altele refacerea zonei centrale a municipiului, reabilitarea principalei artere a oraşului, construcţia unui centru de promovare şi conservare a tradiţiilor. Totodată, prin acelaşi proiect va fi reabilitat iluminatul public pe principala arteră a municipiului, iar printr-un parteneriat public-privat ar urma să fie reabilitat şi iluminatul public pe arterele secundare, a spus Lungu care a subliniat că în 2011 se împlinesc 100 de ani de iluminat public în municipiu.

Primarul a mai spus că va trebui organizată cât mai urgent licitaţia pentru lucrările de refacere a Cetăţii de Scaun a Sucevei, investiţii în valoare de 14 milioane de euro, finanţate tot printr-un proiect european.

Lungu a ţinut să sublinieze că se doreşte ca lucrările în municipiul reşedinţă de judeţ să înceapă în primăvară şi nu la sfârşitul verii cum s-a întâmplat de mai multe ori din cauza contestaţiilor şi a procedurilor.


Intră acum și în grupul de