Primarul Ion Lungu a anunțat intrarea municipiului Suceava în „scenariul roșu”: Din păcate, de ce ne-am temut n-am scăpat


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, într-o declarație de presă că municipiul Suceava intră în „scenariul roșu”, cu o rată de infecție de 3,02 la mia de locuitori.

„Din păcate, de ce ne-am temut n-am scăpat”, a spus Lungu,

El a menționat că CJSU Suceava va stabili măsurile necesare și că, potrivit legii DSP Suceava analizează și propune măsurile necesare care sunt apoi decise de CJSU.

„Vom afla măsurile propuse”, a spus Lungu care a menționat că o prima măsură este purtatul măștii în spații deschise, care a fost luată deja în municipiul Suceava din 16 octombrie.

Primarul a mai spus modul de funcționare a unităților comerciale și a unităților școlare va fi propus de DSP Suceava.

„Fac un apel din nou să facem tot posibilul să reducem numărul persoanelor active astfel încât să revenim la scenariul galben”, a spus Ion Lungu.

El a spus că, în caz contrar există riscul să se ajungă într-o situație mai delicată, ca în primăvară.

Primarul a arătat că dacă în primăvară s-a stat în case și s-a redus numărul de cazuri, acum sloganul este : „Purtați mască!”.

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 27 octombrie 2020

El a cerut sucevenilor să poarte masca în spații închise și deschise și a atras atenția că în instituțiile publice, în birouri, trebuie purtată mască.

De asemnea el a solicitat sucevenilor să păstreze distanțarea fizică și regulie minime de igienă.

„Să facem tot ce putem să revenim la scenariul galben, să facem tot posibilul să limităm numărul de îmbolnăviri”, a transmis Ion Lungu care a reamintit că în primăvară sucevenii au demonstrat acest lucru.


Intră acum și în grupul de