Dosar penal pentru un tânăr de 16 ani, prins în comuna Râșca conducând fără permis o motocicletă neînmatriculată. Vehiculul a fost indisponibilizat


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 16 ani din comuna suceveană Râșca are probleme cu legea după ce a fost prins, marți, conducând o motocicletă pe DJ 155A, din direcția Bogdănești către Slătioara.

Adolescentul nu avea permis de conducere și nici nu a putut prezenta documentele motocicletei, declarând că a împrumutat vehiculul de la un consătean. La rândul său, consăteanul a confirmat faptul că i-a încredințat motocicleta adolescentului pentru a se plimba prin comună.

Imagine ilustrativă

Astfel, polițiștii au stabilit că nici proprietarul declarat al motocicletei nu are permis de conducere pentru vreo categorie.

Mai mult decât atât, a fost verificată și motocicleta după seria de șasiu, stabilindu-se că această nu figurează ca înmatriculată sau înregistrată.

Ulterior, din moment ce proprietarul declarat nu a prezentat vreun document al motocicletei, s-a procedat la indisponibilizarea motocicletei, iar lucrătorii Registrului Auto Român o vor expertiza în vederea capacității cilindrice, a regimului de înmatriculare la care este supusă și a obligativității deținerii permisului de conducere pentru a fi condusă pe drumurile publice, iar în funcție de rezultatele expertizei vor fi dispuse măsuri.

Prin urmare, în cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”  și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de