Primăria Suceava vrea să cumpere 15.000 de tablete pentru elevi și profesori cu fonduri europene. Ion Lungu: Nu știm cât ne va mai chinui acest coronavirus.


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că Primăria Suceava pregătește un proiect cu fonduri europene pentru achiziția a 15.000 de tablete pentru unitățile școlare.

El a spus că a apărut Ghidul solicitantului și că se pot depune aceste proiecte în perioada 25 octombrie până în 15 ianuarie 2021.

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 27 octombrie 2020

„Vrem să cumpărăm 15.000 de tablete cu un cost de circa 3 milioane de euro. În municipiul Suceava avem circa 19.000 de elevi și 2000 de cadre didactice. Ca atare, ne propunem să cumpărăm un număr cât mai mare de tablete. Nu știm cât ne va mai chinui acest coronavirus”, a spus Lungu.

El a menționat că potrivit Ghidului solicitantului, pot depune aceste cereri atât unitățile de învățământ cât și autoritățile locale.

„Am decis să nu depună fiecare școală, ci să facem un proiect centralizat pe care să-l depunem la Ministerul Fondurilor Europene”, a explicat primarul.

Lungu a precizat că de aceste tablete pot beneficia clasele I-IV din învățământul primar, cei din clasele V-VIII din învățământul gimnazial și cei din clasele IX-XII sau XIII din învățământul liceal și cei din învățământul profesional cu o durată minimă de trei ani.

El a menționat că din programul total, 60 de milioane de euro sunt destinați mediului urban.

„Noi facem o centralizare, lucrăm cu școlile, facem o documentație în așa fel încât să depunem cât mai repede acest proiect având în vedere faptul că suma este limitată și va fi pe principiul:primul venit, primul servit”, a conchis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de