Gheorghe Flutur este încrezător că șoseaua de centură a municipiului Rădăuți va fi dată în folosință în luna decembrie. Până acum s-a realizat 91 la sută din lucrare

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că este încrezător că șoseaua de centură a municipiului Rădăuți va fi  dată în folosință până la sfârșitul acestui an.

El a spus că stadiul de execuție a șoselei de centură a municipiului Rădăuți este de 91 la sută.

„Dacă vremea va permite, constructorul susține că în prima parte a lunii decembrie șoseaua de centură a municipiului va putea fi dată în circulație”, a declarat președintele CJ Suceava.

Flutur a reamintit că a fost emisă o Hotărâre de Guvern pentru exproprierea unor terenuri în vederea relocării unor conducte de gaz natural.

El a spus că șoseaua de centură are 16,7 kilometri, investiția fiind de peste 21 de milioane de euro, pe 14 kilometri s-a turnat deja strat de asfalt, iar în prezent se lucrează în continuare la sensurile giratorii care fac legătura unor drumuri cu această șosea, fiind șapte astfel de sensuri giratorii.

Flutur a apreciat că dacă ritmul de lucru se menține așa cum este acum, până la sfârșitul anului va fi dată în folosință această centură a municipiului Rădăuți care este foarte necesară.

El a spus că a cerut noului primar al municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, să se preocupe de semnalizarea străzilor din municipiu care fac legătura cu șoseaua de centură și fluidizarea traficului.

Flutur a arătat că rădăuțeanul așteaptă ca traficul greu să fie scos din oraș și centrul orașului să respire.

El a subliniat că va fi nevoie și de implicarea autorităților locale din localitățile limitrofe cu municipiul Rădăuți.

Președintele Flutur a reamintit că bazele acestei investiții au fost puse în 2011-2012, iar până în 2018 a fost o pauză pentru că nu s-a finanțat lucrarea, iar în acest an au fost alocate sume foarte mari pentru finalizarea investiției ceea ce este un pas uriaș pentru municipiul Rădăuți pentru că înseamnă dezvoltare economică.

loading...