Gheorghe Flutur este încrezător că șoseaua de centură a municipiului Rădăuți va fi dată în folosință în luna decembrie. Până acum s-a realizat 91 la sută din lucrare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că este încrezător că șoseaua de centură a municipiului Rădăuți va fi  dată în folosință până la sfârșitul acestui an.

El a spus că stadiul de execuție a șoselei de centură a municipiului Rădăuți este de 91 la sută.

„Dacă vremea va permite, constructorul susține că în prima parte a lunii decembrie șoseaua de centură a municipiului va putea fi dată în circulație”, a declarat președintele CJ Suceava.

Flutur a reamintit că a fost emisă o Hotărâre de Guvern pentru exproprierea unor terenuri în vederea relocării unor conducte de gaz natural.

El a spus că șoseaua de centură are 16,7 kilometri, investiția fiind de peste 21 de milioane de euro, pe 14 kilometri s-a turnat deja strat de asfalt, iar în prezent se lucrează în continuare la sensurile giratorii care fac legătura unor drumuri cu această șosea, fiind șapte astfel de sensuri giratorii.

Flutur a apreciat că dacă ritmul de lucru se menține așa cum este acum, până la sfârșitul anului va fi dată în folosință această centură a municipiului Rădăuți care este foarte necesară.

El a spus că a cerut noului primar al municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, să se preocupe de semnalizarea străzilor din municipiu care fac legătura cu șoseaua de centură și fluidizarea traficului.

Flutur a arătat că rădăuțeanul așteaptă ca traficul greu să fie scos din oraș și centrul orașului să respire.

El a subliniat că va fi nevoie și de implicarea autorităților locale din localitățile limitrofe cu municipiul Rădăuți.

Președintele Flutur a reamintit că bazele acestei investiții au fost puse în 2011-2012, iar până în 2018 a fost o pauză pentru că nu s-a finanțat lucrarea, iar în acest an au fost alocate sume foarte mari pentru finalizarea investiției ceea ce este un pas uriaș pentru municipiul Rădăuți pentru că înseamnă dezvoltare economică.


Intră acum și în grupul de