Managerul SJU Suceava dr. Alexandru Calancea a fost numit coordonator medical al județului Suceava sub autoritatea CJSU: Nu va fi un dispecerat, ci o echipă pentru a menținea ordinea în sistemul sanitar ca să asigurăm acces pentru toate patologiile


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat, miercuri, după ședința CJSU Suceava la care au participat și managerii de spitale din județ că managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea, a fost desemnat să fie cel care va coordona integrat, sub autoritatea CJSU Suceava,  activitatea unităților medicale din județ astfel încât măsurile să fie aplicate unitar în județ.

El a spus că se vor aplica măsuri și proceduri unitare la niveul județului Suceava.

„La începutul pandemiei s-a discutat aprins în spațiul public aprobarea „planurilor albe” din spitale, o obligație instituită prin Legea sănătății. Sunt proceduri medicale, sunt regulamente interne care pot fi folosite ca bună practică și pot fi aduse la nivelul oricărei unități medicale din județ”, a spus Moldovan.

Prefectul a menționat că propunerea de desemnare a dr. Alexandru Calancea drept coordonator județean medical a venit din partea managerului Spitalului Municipal Fălticeni.

În județ au fost cooptate ca spitale suport Covid spitalele din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Siret.

Suceava revine in scenariul Galben/ prefectul sustine o conferinta de presa

Conferinta de presa la Prefectura judetului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 28 octombrie 2020

Managerul SJU Suceava, Alexandru Calancea, a spus că această coordonare medicală atât a patologiei Covid și non-Covid nu va fi un dispecerat și că deși este o misiune dificilă, va fi o misiune benefică pentru activitatea medicală din județ.

„Dorim să creem o echipă din reprezentanți ai instituțiilor implicate, medici de familie, Serviciul de Ambulanță Județean, manageri ai spitalelor, coordonatori Covid, medici specialiști UPU sau ATI sau reprezentanți ai DSP Suceava astfel încât la nivelul întregului județ să menținem ordinea în sistemul sanitar”, a spus Calancea.

El a mai declarat că prin această coordonare unitară se va asigura acces pentru toate patologiile, Covid și non-Covid și dorește să se mențină capacitatea județului de a trata toate urgențele medico-chirurgicale.

Coorodonatorul medical județean și-a exprimat convingerea că solidari și bine coordonați și cu spirit de echipă vor reuși să aibă grijă de pacienți.

„Cu spirit de echipă vom reuși să refacem imaginea Sucevei să fim un exemplu de bune practici la nivel național”, a spus Calancea.

Managerul SJU Suceava a spus că, în principiu, va fi  vorba de un plan de măsuri pe care fiecare spital îl va respecta și că vor exista coordonatori Covid în fiecare spital cu care se va stabili unde vor fi internați pacienții pentru a li se oferi îngrijirea adecvată.


Intră acum și în grupul de