8 schimbari mici care transforma orice casa in „acasa”


Intră acum și în grupul de

Casa ta este mai mult decat o simpla cladire in care locuiesti. Aceasta ar trebui sa fie un spatiu care sa te faca sa te simti binevenit imediat ce deschizi usa si pasesti inauntru.

Sa transformi o casa in „acasa” nu este ceva care se intampla de la sine. Pentru a crea acea senzatie confortabila si calda sunt necesare cateva mici modificari.

Vezi care sunt 8 dintre schimbarile pe care le poti face pentru a transforma atmosfera casei tale:

  1. Personalizarea ferestrelor

Casele noi vin adesea cu jaluzele plictisitoare sau perdele neatractive. Una dintre cele mai simple modalitati pentru a-ti pune amprenta asupra casei si pentru a crea o atmosfera mai calduroasa este sa alegi niste perdele si draperii frumoase. Acestea nu numai ca vor completa aspectul camerei, dar te vor ajuta si la controlul temperaturii si luminii.

  1. Arta

Indiferent cat de frumoasa este vopseaua sau tapetul, incaperile care au peretii goi par impersonale si reci. Cateva sugestii ar fi sa agati tablouri, fotografii sau colaje de imagini pentru a oferi instantaneu personalitate casei tale.

  1. Mirosul

O casa care nu este plina de mirosuri imbietoare nu va fi niciodata acasa. Exista o multime de moduri in care poti face ca locuinta sa miroasa frumos. Poti folosi odorizante de camera, lumanari parfumate sau umidificatoare in care sa pui cateva picaturi de ulei esential. De asemenea, o modalitatea excelenta pentru a umple cu arome casa este sa coci ceva la cuptor si vei obtine astfel un miros autentic de acasa.

  1. Zona de masa

Pentru o locuinta nu este nimic mai important decat zona de mancat bine pusa la punct, fiind locul in care toti membri familie se aduna. Alege o masa pentru bucataria ta suficient de mare pentru a-ti permite sa-i strangi pe toti cei dragi alaturi si sa va bucurati impreuna de preparate gustoase ca acasa.

  1. Imbunatateste calitatea aerului

Cel mai simplu si mai bun mod de a imbunatati calitatea aerului in casa este sa schimbi filtrele vechi si murdare de la aparatul de aer conditionat, dar si sa aerisesti in fiecare zi. Aerul curat iti va da intotdeauna o stare de bine si va improspata casa.

  1. Plante

O alta modalitate pentru a imbunatati calitatea aerului este sa pui plante peste tot. Ar trebui sa ai cateva ghivece in fiecare camera. Acestea ajuta la oxigenare si arata frumos. Pe langa aspect, plantele te vor ajuta sa ai o stare de spirit mai buna si sa reduci nivelul de stres.

  1. Schimba clantele

Majoritatea oamenilor nu se gandesc la manerele usilor decat atunci cand sunt stricate, desi schimbarea acestora este un mod simplu de a adauga personalitate casei tale. Alege modele interesante, care sa se potriveasca cu restul casei si vei vedea ca incaperile vor avea un aer mai fresh si vor fi mai primitoare.

  1. Flori proaspete

Poti face o camera mai placuta prin amplasarea unei vaze cu flori proaspete. Aspectul superb si aroma imbietoare te vor inveseli imediat.

Prin urmare, cu cateva mici schimbari poti face orice locuinta sa se simta ca acasa. Nu trebuie sa faci toate modificarile simultan, ci le poti implementa treptat. Secretul consta in adaugarea constanta a acestor note, iar casa se va transforma fara sa-ti dai seama intr-un adevarat camin.(S.E.O)

Sursa foto: unsplash.com


Intră acum și în grupul de