Hot cu antecedente, lasat in libertate pentru a fura in continuare


Intră acum și în grupul de

Deşi are antecedente şi a comis noi furturi, un hoţ a fost lăsat în libertate de procuror sub pretextul că nu prezintă pericol pentru ordinea publică, lăsându-i cale liberă să comită şi alte hoţii. Potrivit IPJ Suceava, joi, ofiţerii Secţiei de Poliţie Burdujeni – Biroul de Investigaţii Criminale, au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore faţă de pe D. Cătălin, de 24 ani, din municipiul Suceava, cu antecedente penale, suspect al mai multor furturi comise în perioada noiembrie 2008-octombrie 2009, respectiv din locuinţa socială aparţinând unei primării, din societăţi comerciale şi dintr-o locuinţă, prejudiciul total fiind de circa 25.000 lei.

Suspectul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar în urma analizării probelor administrate, procurorul de caz a respins propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi a arestării preventive a învinuitului, motivând că lăsarea în libertate nu prezintă un pericol concret pentru ordinea publică, iar prejudiciul a fost recuperat parţial, mai exact au fost recuperate bunuri în valoare de circa 16.000 lei.

Cel în cauză a fost introdus în arestul IPJ Suceava în baza ordonanţei până la expirarea acesteia şi va fi cercetat în stare de libertate.

Tot joi, ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale împreună cu cei ai Secţiei de Poliţie Burdujeni l-au identificat pe Melintescu Constantin, de 32 ani, din municipiul Suceava, faţă de care Judecătoria Suceava a emis mandatul de executare a pedepsei din 06.01.2010, fiind condamnat la executarea unei pedepse de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată.
Persoana în cauză a fost introdusă în arestul I.P.J. Suceava.


Intră acum și în grupul de