FOTO // Țigări de contrabandă de aproape 500.000 lei, confiscate în urma a două urmăriri în trafic la Straja. Contrabandiștii au fugit abandonând mașinile ce au fost indisponibilizate


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat, miercuri și joi, mașini ce transportau țigări de contrabandă destinate pieței negre din județul Suceava. În total, au fost confiscate 42.426 pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de 496.470 lei, iar două autovehicule folosite în activitatea infracțională au fost indisponibilizate până la finalizarea cauzelor.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, joi, în jurul orei 05:30, polițiștii de frontieră au identificat în trafic un microbuz marca Mercedes Vito, despre carte existau date că transportă ţigări de contrabandă.

Prin urmare, polițiștii de frontieră au încerca să oprească vehiculul, moment în care șoferul a demarat în mare viteză şi imediat a intrat în curtea unui imobil de pe raza localităţii Straja.

În curtea imobilului, care era nelocuit, microbuzul urmărit fusese abandonat. În interiorul vehiculului polițiștii de frontieră au observat colete cu ţigări, iar lângă o anexă au fost de asemenea abandonate mai multe colete cu ţigări.

Mai exact, este vorba despre un total de 28.967 pachete cu țigări, de diferite mărci, dar toate de proveniență ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 339.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar microbuzul, în valoare de 25.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit sursei citate, miercuri a avut loc un caz asemănător, când polițiștii de frontieră au observat, la aproximativ 700 de metri spre interiorul țării, un autoturism de teren care se deplasa spre localitatea Straja.

Șoferul acestuia nu a oprit la semnalul regulamentar, continuându-și deplasarea în viteză spre localitatea Straja.

Urmărirea a fost complicată, deoarece șoferul și-a continuat deplasarea peste albia și lunca râului Suceava. Ulterior, pe o porțiune de teren accidentat, mașina, având numere de înmatriculare de Marea Britanie, a fost abandonată.

În cazul dat, au fost depistate 13.459 pachete cu țigări marca Marble, provenite din magazine duty free. Valoarea totală a țigărilor se ridică la 157.470 lei. Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării, la fel și autoturismul implicat în activitatea de contrabandă, valoarea acestuia ridicându-se la 8.000 de lei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, trecere frauduloasă a frontierei de stat și infracțiuni la regimul circulației.


Intră acum și în grupul de