Primarul Ion Lungu a discutat cu ambasadorul din Kazahstan despre eventuale colaborări în domeniul comercial, dar și al educației, culturii și turismului. Ambasadorul a propus ca Suceava să se înfrățească și cu un oraș din Kazahstan


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a avut, joi, la sediul Primăriei o întâlnire cu ambasadorul  Republicii Kazahstan în România, Nurbakh Rustemov.

Lungu a spus că a făcut o prezentare a orașului Suceava, iar împreună cu ambasadorul a purtat discuții în încercarea de găsire a unor oportunități de colaborare între municipiul Suceava și partea kazahă.

„Am convenit să colaborăm în domeniul educației – universitar, culturii, turismului și mai ales al dezvoltării relațiilor comerciale, domnul ambasador spunând că va veni cu o delegație de oameni de afaceri din țara sa în Suceava, în Bucovina”, a spus Ion Lungu.

El a menționat că i-a prezentat diplomatului kazah și proiectul Parcului Industrial pe care municipalitatea suceveană vrea să-l dezvolte în zona fostei societăți Termica.

„Excelența Sa ne-a propus să ne recomande un oraș cu care să ne înfrățim din Republica Kazahstan, pentru a avea o colaborare directă și concretă. A fost o discuție caldă și constructivă!”, a conchis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de