Primii pacienți Covid-19 au fost internați în spitalele din Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului. În spitalele din județ sunt 326 pacienți Covid-19, dintre care 70 au forme severe sau grave ale bolii


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a informat că, vineri, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava în județ se înregistrează un număr de 7.137 de persoane declarate vindecate de Covid-19, iar 326 de suceveni cu Covid-19 sunt internați în spitalele din județ.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 15 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 23 persoane declarate vindecate.

Astfel, din totalul celor 595 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 194 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 85 pacienți sunt în zona tampon și 316 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Mai exact, din cei 194 pacienți diagnosticați Covid-19: 96 prezintă forme medii ale bolii; 28 prezintă forme ușoare; 51 prezintă forme severe; 19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI, dintre aceștia 6 pacienți sunt ventilați mecanic.

În aceste condiții, Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 332 paturi libere din care 27pentru pacienți Covid-19, 194 în sectorul Non-Covid și 111 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil 1 pat liber pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 24 ventilatoare libere din care 10 pentru pacienți Covid-19.

Totodată, în Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 93 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Pe lângă asta, primii pacienți au ajuns și la câteva spitale suport Covid-19 din județ. Concret, în Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 31 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În Spitalul Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 8 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În Spitalul Municipal Vatra Dornei, în prezent nu sunt internați pacienți diagnosticați cu Covid-19, dar sunt internate 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

De asemenea, nici în Spitalul de Boli Cronice Siret nu sunt internați pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nici persoane persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări, a precizat Prefectura Suceava.


Intră acum și în grupul de