Cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite în zona înaltă a județului Suceava și informare meteo de ploi moderate și precipitații mixte în zona de munte


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o informare meteo și o avertizare cod galben pentru zona de munte a județului Suceava.

Potrivit ANM, informarea meteo vizează intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ, precipitații mixte în zona de munte și este valabilă de vineri până duminică la ora 16:00.

Astfel, în nordul, centrul, estul și sud-estul țării temporar va ploua, iar la munte și posibil în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte. Local cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă îndeosebi în sud-vest, iar duminică (01 noiembrie) în est și sud-est în general cu viteze de 50…60 km/h.

În zona de munte rafalele vor depăși temporar 60….80 km/h.

ANM notează că în jumătatea estică a teritoriului vremea va deveni rece pentru această perioadă.

Totodată, a fost emis cod galben valabil din 31 octombrie, ora 02:00 – 31 octombrie, ora 20:00 care vizează zona Carpaților Meridionali și Orientali fiind vizate intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zona înaltă.

ANM arată că în intervalul menționat în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

În cursul zilei de sâmbătă (31 octombrie), la peste 1700 m, în special în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100…110 km/h, viscolind ninsoarea.


Intră acum și în grupul de