Descinderi la domiciliile unei bande de hoti minori din Pojorata


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii din cadrul a trei posturi au efectuat descinderi în locuinţele în care stau trei minori bănuiţi a fi suspecţii mai multor furturi. Potrivit IPJ Suceava, vineri, cadrele Biroului poliţiei de ordine publică pentru mediul rural Câmpulung Moldovenesc şi de la Posturile de Poliţie Vama şi Pojorâta au efectuat descinderi la domiciliile unor familii din Pojorâta. Aceştia i-au identificat pe minorii S. S, de 17 ani, S. L., de 16 ani şi L. B., de 14 ani, toţi din Pojorâta care au fost conduşi la sediul Poliţiei Câmpulung Moldovenesc în vederea cercetărilor.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că cei trei sunt principalii suspecţi ai mai multor furturi din locuinţe.
În data de 27.12.2009 cei trei s-au deplasat pe raza comunei Vama şi profitând de faptul că I. Maria, de 65 ani, nu se afla la domiciliu, au pătruns în curte, au găsit cheia de la uşa de acces în locuinţă care era ascunsă deasupra tocului uşii, şi din locuinţă, dintr-un dulap au luat suma de 3.000 lei după care au părăsit locul faptei încuind uşa.

Pe 06.01.2010, cei trei au plecat în Câmpulung Moldovenesc şi au pătruns în curtea locuinţei lui Tatianei M., de 37 ani, care nu se afla la domiciliu. Dintr-o anexa a locuinţei au luat cheia de la uşa de acces şi au pătruns în interior de unde dintr-un sertar au luat suma de 420 lei, iar dintr-o casetă aflată într-un dulap, au luat circa 18 gr. bijuterii din aur, valoarea totală a prejudiciului fiind de 2.500 lei.

Tot în 06.01.2010, cei trei s-au deplasat la domiciliul lui T. Daniel, de 23 ani, din Câmpulung şi profitând de faptul că proprietarul nu era acasă, însă uşa de acces în apartament era descuiată, au pătruns în interior de unde au sustras un laptop în valoare de 1000 lei.

S-a mai stabilit că cei trei sunt implicaţi şi în furtul unui laptop comis pe 31.12.2009, pe raza municipiului Vatra Dornei, sens în care s-a luat legătura cu această subunitate de poliţie pentru continuarea cercetărilor.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi violare de domiciliu, valoarea totală a prejudiciului fiind de 6.500 lei, iar în timpul cercetărilor s-a reuşit recuperarea celor două laptop-uri.


Intră acum și în grupul de